Merkhouders, octrooihouders en domeinnaamhouders krijgen regelmatig te maken met spookfacturen. De kans is groot dat u er een aantal zult ontvangen na de registratie van uw merk, van uw octrooi of van uw domeinnaam.

De afzenders van deze brieven vinden uw adres en de uiterste beschermingsdatum van uw Intellectueel Eigendom in de officiële registers.

Zij proberen u over te halen om te betalen voor een zinloze vermelding in hun -niet officiële- registers, of ze bieden aan om de verlenging van uw merk of domeinnaam door hen te laten verzorgen.

Indien u twijfelt aan een factuur of een "betalingsvoorstel", lees het dan goed. Vaak zal binnen enkele regels duidelijk zijn dat het om een spookfactuur gaat. Als u toch nog twijfels heeft, zoek dan op Google of neem direct contact op met de officiële instantie, een octooi- of merkengemachtigde of uw internetprovider.

Voorbeelden

We geven hier slechts drie voorbeelden. Representatief zijn ze niet, want vaak bevatten spookfacturen afbeeldingen van vlaggen (in kleur) of zijn in meer dan één taal opgesteld.

Meer voorbeelden en informatie vindt u onder andere op de website van AOMB intellectual Porperty Consultants. Klik op onderstaande afbeeldingen voor een groter exemplaar.

European Patent en Trademark Register European Trademark Agency

Onze partners:

Octrooibureau Klavers, Almere

Progest - Maak van uw idee een succes!

CC Proof - Het is JOUW idee!! Leg het vast, voor iemand anders het doet!CC Proof

Zustersites:

De Octrooibeurs
De Merkenbeurs